Thank you for visiting Superturunen online store!
Hanhenmarssia e-mollissa
Hanhenmarssia e-mollissa
Hanhenmarssia e-mollissa
Hanhenmarssia e-mollissa
Hanhenmarssia e-mollissa
Hanhenmarssia e-mollissa

Hanhenmarssia e-mollissa

5,00 €
sis. 10 % ALV
Mika Jurva, Marko Turunen

Yksityisetsivä Arabacus Bunt temmataan kesken lounastunnin omasta maailmastaan absurdille pikakiidolle halki ajankaikkeuden kohden jotakin jonka olemassaolo oli vielä aamulla syvän hämärän peitossa. 

Käsikirjoitus Mika Jurva, kuvitus Marko Turunen.


ARABACUS BUNTIN HISTORIA

Hanhenmarssia e-mollissa syntyi kesäkuussa 1992 kahden teinipojan, Marko Turusen ja käsikirjoittaja Mika Jurvan yhteistyönä. Buntin synnytys oli tuskaton. Hanhenmarssia e-mollissa koko tarina valmistui kolmessa viikossa. Parhaimmillaan sivuja syntyi 6-9 päivässä. Alkuperäinen lehti oli mitaltaan 68 sivua mutta toisin kuin tässä uudessa versiossa yhdellä sivulla oli useita kuvia .

Aiemmin poikien kotikaupungin (Kotka) erääseen kirjakauppaan oli ilmestynyt Moebiuksen Jerry Corneliuksen ilmatiivisautotalli. Tämä oli ensimmäinen kerta kun Turunen osti kalliin suomenkielisen sarjakuva-albumin. Hän muistelee hintaa julkaisulla olleen noin 60 markkaa. Turunen innostui Moebiuksesta ja pojat tekivät matkan pääkaupungin sarjakuvakauppoihin etsimään lisää uuden suosikin kirjoja. Mika oli enemmän kiinnostunut vinyyleistä, joten he kiersivät myös Helsingin levykaupat.

Turunen luki jostain Jerry Corneliuksen ilmatiiviin autotallin syntyprosessista ettei Moebiuksella olisi ollut valmista käsikirjoitusta ja hän olisi työstänyt tarinaa muutamia sivuja kerrallaan tietämättä miten tarinassa lopulta kävisi. Marko ehdotti Mikalle samantyylistä projektia. Mika kirjoittikin kolmen viikon ajan joka päivä lyhyen tekstin minkä Marko kävi aamuisin pyörällä noutamassa piirrettäväksi. Hän ei muista miten Arabacus Bunt-hahmo syntyi mutta arvelee Mikan lukemien Teenage Mutant Ninja Turtles-sarjakuvien vaikuttaneen tämän ulkomuotoon merkittävällä tavalla. Mika ei ollut vain musiikin vaan myös kirjallisuuden suurkuluttaja ja oli juuri ennen Hanhenmarssia löytänyt Douglas Adamsin tuotannon. Hän oli innostunut Dirk Gentlyn Holistisesta etsivätoimistosta, joka on luultavasti vaikuttanut käsikirjoitukseen.

Hanhenmarssia e-mollissa valmistuttua pojat tarjosivat sitä julkaistavaksi. Yksikään kustantamo ei kuitenkaan tarttunut koukkuun ja siten Arabacus Buntin seikkailu jäikin vain ystäväpiirin ja muutaman satunnaisen kiinnostuneen viihteeksi. Turunen kertoo törmänneensä kahteen hyvin samankaltaiseen hahmoon kuin Arabacus Bunt. Suomalaiseen Hipporoxiin ja brittiläiseen Hip Flaskiin, joka muistuttaa Bunttia hämmästyttävän paljon. Marko ja Mika keskustelivat muutamaan kertaan Buntin uusista seikkailuista mutta asia ei koskaan edennyt puhetta pidemmälle. Mika kuoli yllättäen epileptiseen kohtaukseen 2003 ja Hanhenmarssia e-mollissa jäi harmillisesti Arabacus Buntin ainoaksi seikkailuksi.

Jouluna 2013 Turunen osti Wacom Cintiq-piirtopöydän koska tällä alkoi olla yhä suurempia ongelmia näön kanssa. Silmät olivat ylirasittuneet eivätkä kestäneet piirtämistä. Ennen seuraavaa isoa projektia (ADHD-Sheikki) hänen täytyi saada tuntuma uuteen välineeseen ja aloitti harjoitusmielessä piirtämään Hanhenmarssia uudestaan. Turunen ajatteli, että tarinan voisi julkaista vaikka nettisarjana jos lopputulosta ei tarvitsisi ihan hirveästi hävetä. Mikan käsikirjoitus oli hänestä kestänyt aikaa kohtuullisen hyvin mutta piirroksissa oli selkeitä puutteita (jos oli ansioitakin). Myös uudelleenpiirtäminen sujui nopeasti koska Turusen ei tarvinnut juurikaan keksiä mitään uutta. Kaikki oli jo valmiiksi olemassa. Piirtäminen oli rentoa ja hauskaa.  


Finnish text.


Julkaisuvuosi / Publication year 2014

160 sivua / pages

ISBN 978-952-5915-10-5

Arvosana